Pide sa sirom

Pide sa sirom
  • Priprema
    15 min
  • Kuhanje
    20 min
  • Broj osoba
    4

Pide – turska neodoljiva pizza

Sastojci

Koraci

Korak 1

U zdjelu dodati brašno, kvasac, šećer, so, ulje i vodu. Izmiješati. Ostaviti da odstoji najmanje 30 minuta.

Korak 2

U međuvremenu u drugu zdjelu dodati sitni isjeckan luk, naribanu gaudu, komadiće feta sira i majčinu dušicu. Izmiješati. Ukoliko želite možete po želji posoliti (mada je feta sir već dovoljno slan).

Korak 3

Zagrijte pećnicu na 200°C.

Korak 4

Tijesto podijeliti na 8 jednakih dijelova i razvaljati ovalno.

Korak 5

Na sredinu stavljajte punjenje, a sa strana zatvorite.

Korak 6

Pleh obložite papirom za pečenje i poredajte pide, ostavljajući između razmaka.

Korak 7

Ostavite da odstoji 15 minuta, a zatim premažite jajetom koje ste prethodno izmiješali s jednom kašikom vode.

Korak 8

Peći 15-20 minuta.

Korak 9

Nakon što izvadite iz pećnice, pide pokrijte kuhinjskom krpom i ostavite da odstoji 5-10 minuta, a zatim poslužite.

Pogledajte još